De razende reporter - Roberto Dominicus

 

Woensdag 14 November 2018

Wat&1/2Wat vs De Toppers

Jaaaaah het is eindelijk weer woensdag, de dag waar we elke week op verheugen, want dan is het Game day voor Wat&1/2Wat. Het is onze derde competitie wedstrijd van het jaar we hadden er één gewonnen en één verloren. We mochten weer gezellig thuis spelen, in Gendt in De Klok al bijna 20 jaar onze thuis basis. De voortekenen voor een mooie dart avond was vol op aanwezig.

We waren zo als altijd compleet TC Jeroen alias Knoepie, Alexander alias The Checker,  Marc alias Coelie en ik zei de gek, Roberto. Met de hele week al darten op tv, de Grand slam of darts hadden we genoeg inspiratie opgedaan en gezien hoe het echt moet. Natuurlijk stond de tv in de Klok ook aan. Maar genoeg geluld…. De wedstijd.

Ik mocht het spits afbijten tegen Edwin. Ik had een heel goed gevoel over de wedstijd. Ik was ook zeer  goed in vorm en aan zelfvertrouwen ontbrak het mijn al helemaal niet. Kom maar op!!!  En ik zal maar gelijk to the point komen ….. Het was helemaal Ruk!!! Binnen no time was ik er met 1-3 eraf gegooid. Mijn tegenstander ging voorledig  terecht met de winst ervan door. En bij mijn liep het voor geen meter. We kwamen dus 1-0 achter.

De 2de singel was onze Checker Alexander aan de beurt. Alexander had nog iets goed te maken want hij gooide vorige week (zijn eigen woorden) dramatisch!! Maar Alexander herstelde zich zeer goed van vorige week en gooide een goede wedstrijd met zeer goede en scherpe check outs wat we eigenlijk ook gewoon van onze Checker verwachten. Alexander won de wedstrijd met 3-0. Het stond dus weer gelijk.

De derde singel moest onze TC Jeroen aan de bak. Om de voorsprong in de wedstrijd te pakken. En dat kunnen we wel aan Jeroen overlaten. Het ging een beetje met hortte en stoten en met af en toe gemopperd van de TC als de pijlen niet helemaal kwamen waar die ze hebben wilden. Maar ook dit was een zeer degelijke pot en Jeroen won hem met 3-0. We kwamen dus met 2-1 voor het ging de goede kant op.

Marc mocht de singels afsluiten en proberen de voorsprong uit te breiden. Marc misschien wel de beste dart speler van Wat&1/2Wat als die in top vorm is. Maar hij is alweer een tijdje aan het zoeken voor zijn beste setup voor zijn dartpijlen of eigenlijk sowieso aan het zoeken welke pijlen hij het fijnste vindt. Hij heeft zonder te overdrijven ongeveer 7 setjes dartpijlen bijzig. Maar voorlopig heeft hij zijn favorieten weer gevonden (voor vanavond dan (-:  )

Marc kwam dan ook met een goede finish met 1-0 in legs voor. Er waren nog geen boekies gegooid maar toen…. One hundred and eighty… in de eerste beurt. In de kroeg werd het gejoel steeds luider in de 2de beurt One hundred and eighty..   En iedereen was aan het kijken.. er stond nog 141 punten op het bord de spanning was te snijden, het zal toch niet gebeuren. De 7de pijl vloog richting de triple 20 en vliegt recht in het hoekje.. de 8ste pijl was ook perfect, hij vloog in de triple 19.. en toen bleef alleen nog dubbel 12 over. Echt iedereen was aan het kijken. Een negendarter zat er in……

Zelfs Marc stopte even met zijn partij om te kijken hoe Dimitri van den Bergh, de jonge Belg op tv een perfecte negendarter gooide bij de Grand Slam Of Darts.  Van de Bergh won ook zijn partij tegen Bunting en Marc deed dat goede voorbeeld volgen, ook hij won zijn partij met 3-0. En zo werd de stond 3-1 voor ons.

De koppels 301

Als eerste waren Alexander en ik aan de beurt. Alexander moest de kar trekken want zonder mijn zelf na beneden te halen was het bij mijn niet veel. We kwamen dan ook met 2-0 in legs achter. Maar van opgeven hebben zowel Alexander als ik nog nooit van gehoord en hoe stroef het ook ging we bleven knokken en brachten de stand terug na 2-2 en meestal na zo’n comeback pak je meestal ook de 5de leg. Wat bij ons dus niet het geval was. We gingen er met 2-3 van af.

De 2de koppel van Jeroen en Marc was een partij van allemaal net niet. En als het even niet lukt, dan kan een 301 snel voorbij zijn, de partij ging dan ook met 0-3 verloren. Dus de Toppers brachten de stand weer helemaal in evenwicht 3-3.

Koppels 501

In de koppels 501 werd goed gegooid door allebei de teams. Wij wonnen de eerste koppel en de Toppers de 2de koppel dus het werd 4-4 de bierronde moest de beslissing brengen.

De Bierronde    

701 best of 3 Ook dit werd natuurlijk weer een spanende pot wij wonnen de eerste leg en hadden het gevoel dat we ze op de pijnbank hadden liggen. Maar niets was minder waar de Toppers toonde veerkracht en kwamen terug op 1-1.

De derde leg moest de beslissing brengen in de partij en in de wedstrijd. Er stond natuurlijk veel op her spel… Namelijk BIERRR Het was een nerveuse leg waar we allebei de teams kansen kregen. Hoe we het voor elkaar kregen weet ik nog steeds niet maar we kwamen op het gekken huis terecht. En met Marc aan de beurt was de spanning te snijden. Ook met de Toppers op een dubbel legde Marc aan. Pijl 1 net boven de dubbel één, pijl 2 ook er net boven.

Wij stonden achter Marc en keken elkaar aan en knikte een beetje naar elkaar. Met andere woorden we wisten vrij zeker dat de derde pijl in de dubbel één zou gaan…   Natuurlijk Gelul…. wij wisten helemaal niets, maar we hoopten het vanuit onze tenen!!! Marc liet de pijl los en hij vloog,……en vloog….. en …en …. CHECK!!!!            

Het was een zwaar bevochten 5-4 overwinning  het was een zeer spannende en gezellige pot waar we mee verder kunnen. Drie wedstrijden gespeeld ,twee gewonnen ik zou zeggen deze lijn doortrekken…

Was het alvast maar weer woensdag..

Roberto Dominicus   

Wil je niks missen? Log dan in!!

Geen account? Maak deze snel aan. Klik dan op registreer onder het inlogscherm.

ADO Facebook

Agenda

 Wil je niks missen?

 

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31