Ivo van der Helm - De razende reporter

 

Donderdag 9 november 2017:

Wat een geweldige wedstrijd staat er gepland deze avond:

Local Darts 4 tegen De Posthoorn 2

De avond begint al vroeg. Om 18.45u arriveert de eerste speler in De Thijmse Berg. Ivo van der Helm is er als eerste. Een uitspeler die eerder is dan de thuisspelers. Dat zien ze maar zelden. Langzaam maar zeker komen de spelers binnen gewandeld. Allemaal klagen over de koude handen door de weersomstandigheden. Als bijna alle spelers binnen zijn worden de opstelling gemaakt.

Local Darts

  1. Peter “Peco” Rijksen
  2. Arco Koedam
  3. Angelo Timmer
  4. Dennis Kraak
  5. Berry van Maren
  6. Dennis van Zetten

De Posthoorn 2

  1. Ivo van der Helm
  2. Dave van Voorst
  3. Tom Jansen
  4. Jacco de Jong

Om 20.00u begint de eerste partij. Gelijk een leuke clash van 2 spelers die absoluut niet van elkaar willen verliezen. 2 Spelers die vorig jaar nog enkele wedstrijden samen hebben gespeeld voor een ander café. Peter speelt voor zijn doen een hele goeie eerste leg. Na 15 pijlen netjes op een finish staan. Doordat Ivo een maximale score heeft neergezet merkt je aan Ivo dat er wat druk af is en gooit de eerste leg in 15 pijlen uit en de break is binnen. Opluchting bij Ivo. In zijn eigen leg gaat het gelijk op, maar door 2 goeie scores van Ivo staat hij eerder op een finish maar mist helaas 4 pijlen op de dubbel. Peter krijgt een hele goeie kans om gelijk terug te breken, maar de tops valt net niet. Ivo gooit in 19 pijlen de 2e leg uit. De 3e leg merk je aan Peter dat de koek op is. Op uithoudingsvermogen en conditie pakt Ivo de derde leg en het eerste punt is binnen 6 minuten gespeeld. 0-1 voor De Posthoorn 2.

Om 20.10u begint de 2e partij. Arco tegen Dave. Afgelopen weekend waren beide spelers ook op het toernooi in De Posthoorn. Arco en Dave beginnen allebei gespannen aan de wedstrijd. Wisselvallige scores van beide spelers maken het een hele spannende leg. Tot de 1-1 gaat het gelijk op. Daarna bezwijkt Dave onder de druk en kan Arco zonder echt goed spel de partij beslissen in 3-1. Tussenstand 1-1

Dan is het 20.25u de derde partij van de avond gaat beginnen. Angelo Timmer tegen Tom Jansen. Tom Jansen begint de partij ijzer sterk en pakt de eerste leg zonder problemen binnen 21 pijltjes. De 2e leg vallen de punten bij Tom iets minder en Angelo weet dat hij de triples nu moet gaan raken en raakt ze dan ook. Hij breekt Tom meteen terug en het staat 1-1. Daarna is het voor Tom genoeg. Twee goeie legs zijn het gevolg en een mooie 1-3 overwinning voor Tom. Tussenstand 1-2 De Posthoorn 2

Dennis Kraak tegen Jacco de Jong, wat een affiche!! Een mooie wedstrijd op deze koude donderdagavond. De spanning is bij beide heren duidelijk zichtbaar. Ook in het publiek is duidelijk te merken dat er een hoop spanning is deze avond. Dennis gooit zijn leg sterk en mist alleen een pijl op de dubbel. Helaas staat Jacco niet te ver weg en kan het niet afmaken. Dennis maakt 1-0. Jacco begint zijn leg ook sterk en maakt geen foutje op de dubbel en maakt 1-1. Dennis zet wederom een sterke eigen leg neer en maakt zo 2-1. Door een schitterende 4e leg van Dennis wordt het 3-1.

Tussenstand na de singels: 2-2

De koppels. Peter/Arco tegen Jacco/Tom. 301 dubbel in dubbel uit. Wat een apart spelletje is het toch. De eerste leg is geen probleem voor Jacco/Tom. Gelijk de break en dat belooft veel goeds voor De Posthoorn 2. Maar Peter/Arco weten in het spel te komen en maken 1-1 en daarna meteen door naar 2-1 omdat Jacco en Tom de eerste dubbel al niet weten te vinden. Peter wil Jacco en Tom al een handje geven. Peter het is best-of-5. Jacco gooit gelijk een 100 in en Tom knalt er overheen met een mooie score. Binnen no-time is het 2-2 en voordat het publiek weet wat er gebeurd is het 2-3 voor Jacco/Tom. Nu mag je een handje geven Peter.

Tussenstand 2-3 voor De Posthoorn 2

Angelo/Dennis tegen Dave/Ivo. Op papier een leuke partij. Kijken wat er gaat gebeuren. De eerste leg is het voornamelijk bij Local Darts dat de eerste dubbel niet wil vallen. Dave/Ivo zijn meteen in en lopen aardig door. Geen hoge scores maar ja, als de tegenstander niet in is, is alles goed. Dennis Kraak is het zat en gooit 105 in en ze staan gelijk weer bij. Na enkele missers op de dubbel is het Ivo die de eerste leg binnen weet te halen. De tweede leg opent Ivo gelijk met een 120. Een 100 score van Dave er achteraan belooft veel goed. In recordtijd is het 0-2 voor Dave/Ivo. Dave/Ivo maken het daarna meteen af na enkele missers van Angelo/Dennis. 2-4 voor De Posthoorn 2.

Peter/Dennis tegen Dave/Tom. Tijdens het halen van het drinken hoor ik eindelijk de bekende SUUUUUUUUUUUUUUUU. Tom is op dreef!! 180. Goeie scores deze partij van alle spelers. Peter en Dennis maken 1-0. Tom en Dave behouden ook hun leg en het is 1-1. Daarna geven Dennis en Peter gas bij en maken heel snel de 2-1 en 3-1. Helaas zijn de reserve spelers niet geheel bij de les en schrijven 3-0 op voor de tegenstander maar het was echt 3-1. Tussenstand 3-4 voor De Posthoorn 2.

Dan is het aan Dennis (van Zetten) en Arco tegen Jacco en Ivo. Ondanks een goeie eerste leg van alle 4 de spelers zijn het Dennis en Arco die de eerste leg mogen bijschrijven. Daarna begint het duo Jacco/Ivo op stoom te komen. De ene streep na de andere streep worden op het bord genoteerd. Dit eindigt in een 1-3 einduitslag voor Jacco/Ivo. Dit ondanks een 180 van Dennis.

3-5 voor de Posthoorn 2! Overwinning veilig, nu punten pakken.

Bierronde, tja wat moet je er over zeggen als er 1 team is die alleen maar strepen gooit. 121,121,140,140,135 en alle dubbels met 1 pijl. De terechte winnaars! De Posthoorn 2!!

Man of the Match:

Ivo van der Helm

Wil je niks missen? Log dan in!!

Geen account? Maak deze snel aan. Klik dan op registreer onder het inlogscherm.

ADO Facebook

Agenda

 Wil je niks missen?

 

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29