Bericht van de voorzitter!

Heteren Juni 2017

Beste leden,

Allereerst wil ik alle kampioenen feliciteren met hun behaalde titel.

Dan vanuit mijn kant een negatieve klank. Voor het eerst in 19 jaar voorzitterschap stoor ik mij aan een aantal zaken. Het claimen en verzetten van wedstrijden en niet komen opdagen tijdens finaledagen.

Blijkbaar realiseren mensen zich niet dat elke claim een vorm van competitievervalsing is. Dat elk punt aan het eind van de rit doorslaggevend kan zijn voor een kampioenschap of degradatie. Dan heb ik het nog niet over de morele verplichting die je hebt naar je tegenstanders en uitbater van de speelgelegenheden. Die betalen voor sommige teams de contributie en/of sponsoren dartshirts. Een uitbater heeft ongeveer per claim 200 euro aan inkomstenverlies, omdat het thuisteam vaak ook niet komt opdagen bij een claim.

Er zijn mensen waarvan de partner onregelmatig werken, en betaalde oppas regelen zodat ze hun wedstrijden kunnen spelen. Of mensen die na het darten nog de nachtdienst in moeten. Teams die met speels gemak ( soms 10 man in het team ) een wedstrijd laten claimen, bederven voor bovengenoemde spelers hun avondje uit.

Als ADO bestuur gaan wij aankomend seizoen het HHR eens goed onder de loep nemen, en de regels omtrent claimen en verzetten stevig aanpakken.

Ik verzoek dan ook alle captains dit eens onder de aandacht te brengen bij hun spelers.

Met vriendelijke groet,

Voorzitter ADO

Robin Frietman

Wil je niks missen? Log dan in!!

Geen account? Maak deze snel aan. Klik dan op registreer onder het inlogscherm.

ADO Facebook

Agenda

 Wil je niks missen?

 

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
livetipsportal.com/nl/