Jacco de Jong - De razende reporter - verslag 7

Dinsdag 30 mei.

Uit tegen de nr 1 Hermans Horeca. Thuis hadden we met 6-3 verloren dus we hadden wat recht te zetten. De opstelling voor vanavond.


Dave
Gerrit
Jacco
Johan.


Opnieuw hebben we onze beste 4 bij elkaar die de laatste weken al zo heerlijk staan te smijten! Dave mag als eerste naar de oche hij begint wat wijfelend. Even wennen aan de dartbaan en hij verliest ook de 1ste leg. 2de leg komt die heel erg goed terug en maakt ook 1-1. 3de leg wordt het minder en Dave laat z'n kop hangen het loopt gewoon niet deze week. Hij komt ook 2-1 achter. Nu wordt het knallen! En via dubbel 10 maakt die inderdaad de 2-2. Gelijk de 1ste pot gaat all the way. De laatste leg zit veel spanning op bij allebei en het is de tegenstander die de partij wint met 3-2. Daar is de 1ste ontlading al bij Hermans. Toch een lichte kampioensdruk voel ik. Jammer Dave weer een spannende pot en een hoop geleerd!! Gerrit mag als 2de hij begint ook wijfelend en komt rap 1-0 achter. 2de leg is echt voor Gerrit maar hij krijgt de dubbel niet dus 2-0 achter nu moet die aan de bak. Gerrit heeft nu nog niet de constantheid van vroeger dus het wordt zeker spannend! Maar Gerrit blijft toch Gerrit en gaat er volle bak voor hij maakt 2-1.

Dan gebeurt het onmogelijke. Na 12 pijlen staat de tegenstander op 100 maar Gerrit geeft niet op en bijt zich vast. Tegenstander krijgt de dubbel niet en het wordt 2-2. Weer all the way! Tegenstander opnieuw scorend heel sterk! Maar Gerrit blijft achtervolgen en de druk hoog houden! En via dubbel 8 wint die de partij!! 2-3 winst en 1-1 hoppa. Nu mag Jacco. De tegenstander heeft wat frustratie over de verloren partij hiervoor en laat dit onmiddellijk zien en horen. Via een 18 darter met 102 finish via dubbel 2 dubbel 19 maakt die 1-0. Wat een kreet komt eruit heerlijk om te zien dat fanatisme! Maar Jacco is cool en rustig genoeg om hier mee om te gaan. Hij maakt rustig 1-1 en begint sterk aan de 3de leg. Alleen verslapt die op het einde en dat mag niet tegen deze jongens. Het wordt 2-1 en nu moet Jacco toch opletten. Hij maakt alsnog vrij rustig 2-2 en gaat nu door voor de wedstrijd. Maar de spanning zit erop. Tegenstander mist 3 pijlen op tops. Jacco gooit dubbel 3 en wint met 2-3 hoppa weer opnieuw winst! Johan mag nu de laatste singel gooien. 1ste leg komt Johan er niet lekker in. Hij verliest deze ook. Dan maakt die de volgende leg makkelijk met uiteraard tops 1-1. De 3de leg gaat weer makkelijker naar de tegenstander. En normaal gebeurt het andersom maar nu in de laatste leg vergeet Johan z'n dubbel te gooien en verliest knullig met 3-1. Tussenstand 2-2 uit de singels.

Koppels zijn eerst Johan en Jacco aan de beurt. Allebei beginnen ze goed gelijk in maar de tegenstander gooit hem uit 1-0. Johan checkt hem in en ze maken vrij snel 1-1. Keerpunt in de partij komt in de volgende leg. De jongens van Hermans komen 200 punten voor maar checken hem weer niet. Jacco gooit in en met 3 scores staan ze ernaast. BAM check en 1-2. Laatste leg zijn ze veel beter en met een 87 finish met 2 pijlen maakt Jacco de wedstrijd af! 3-2 voor. Gerrit en Dave mogen naar het bord. Ze starten fenomenaal in een mum van tijd staan ze 2-0 voor Dave nog een mooie 80 inshot erbij! Maar dan slaat weer het noodlot toe ze krijgen de dubbel in niet gegooid ?.

Tegenstander profiteert weer maximaal en wint de pot met 3-2. De stand 3-3 gelijk. 501 koppels komen nu wat een spanning! Gerrit en Jacco naar het bord om opnieuw een voorsprong te pakken! En wat ze laten zien is niet normaal wat een partij makkelijk 0-1 voor Jacco checkt 100 voor 0-2 tegenstander stribbelt heel even tegen maar uiteindelijk wordt het gewoon 1-3 en de stand 3-4. Dave en Johan alsjeblieft maak het af de spanning is echt intens te noemen!! Ze komen 1-0 achter maar dan worden ze echt warm! Dave checkt een mega finish van 103 1-1 hoppa!!! En door!! 1-2 voor maar uiteraard gaat deze ook tot het gaatje! Johan weet hem met dubbel 1 te beslissen!!  2-3 winst en de 3-5 voorsprong is een feit! Weer winst voor de Posthoorn 2!! De jongens van Hermans zijn toch even geknakt dit zijn dure punten voor hun kampioenschap! Die bierronde is een formaliteit. Gerrit weer nog met dubbel 10 1-1 te maken maar de jongens van Hermans behouden hun eigen leg 2-1 en een 5-4 einduitslag. Wat een partij was dit!! Alles zat erin spanning strijd passie! Gestolen leg goede legs goede partijen mindere partijen! En wat een fanatisme aan het bord!

Dit was een wedstrijd zoals het hoort te zijn! Passie aan het bord sportiviteit aan de bar! Jongens van Hermans bedankt voor deze avond! Vlammen in huissen volgende week het kampioenschap is jullie gegund!! Dit was hem weer tot over 2 weken!


De razende reporter

Wil je niks missen? Log dan in!!

Geen account? Maak deze snel aan. Klik dan op registreer onder het inlogscherm.

ADO Facebook

Agenda

 Wil je niks missen?

 

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29