In de ...... pen

Iedereen is in de war!

Het darten op de televisie is voorlopig weer even voorbij. Wekenlang werden we verwend met elke avond darts op de buis. Er zaten zelfs lokale helden van de ADO tussen, Jermaine en Colin, en soms deed de overgang van de PDC naar de BDO even pijn aan je ogen, Maar mooi was het. En dat mijn favoriet Gary Anderson de PDC WK finale won was een mooie afsluiter. Wat een niveau was die finale zeg, niet normaal. 

Maar welke zender je ook keek: ze zaten er. De dartsbejaarden. Hees van hun eigen gelijk schudden ze ontstemd na elke wedstrijd hun quasi wijze hoofden waardoor er steeds meer roos op hun schouders dwarrelde. Uitwijken naar een andere zender had geen zin. Ze zaten overal. Testbeelden waren het.

Ze gingen tekeer over het spel, het tellen, de zenuwen en de gemiste dubbel. Ze hadden gelijk, nee moesten gelijk hebben. Een geur van doorgekookte spruitjes walmt uit mijn televisie. Ze zijn duidelijk in de war, de zogenaamde kenners. Na de uitzending moet alle kleding naar de stomerij. Er zaten namelijk urine vlekken van de spanning rond de gulp. Zelf zien ze het niet. De wijkzuster gelukkig wel, die houdt namelijk een oogje in het zeil.

Door al dat commentaar leek het wel of je naar één grote omroep MAX uitzending zat te kijken. Al die boze Waldorfjes en Statlers, avond aan avond op de televisie. Waarom eigenlijk? Omdat ze het zelf niet veel beter of zelfs slechter deden? De meeste liefhebbers kijken uitsluitend naar de wedstrijd en de rest boeit ze niet. En het commentaar van die murmelende gebitsprotheses zal ze een zorg zijn. 
Snurk, snurk en naar bed.

En of de spelers zelf denken dat ze wereldkampioen worden? Sommigen wel, die hebben zelfs nog een stukje vel overgelaten om de eventuele blijde gebeurtenis op het lijf te laten tatoeëren. 

Het was een heerlijke WK met een prachtige finale. En de dart bejaarden? Die horen er gewoon bij. Elk dorp heeft zo een bankje. 

Of darten oorlog is? Als je het vergelijkt met het midden oosten valt het reuze mee. In Ally Pally was het een vrolijke dronken boel. Al dachten die Australiërs een week later: Dat kunnen wij beter! 

Waarom gaan we dat niet eigenlijk doen? Darten in plaats van oorlog voeren? Zou een hoop ellende schelen. Geen slecht idee. Waar we het moeten houden dan? Wat dacht je van Parijs? En dan willen er vast wel wat dartsbejaarden, met of zonder beroepsstaar, commentaar geven. Nu al zin in.

Denk je na het lezen van deze column, ik wil ook wel een artikel schrijven voor de ADO site, neem dan contact op met onze webmaster via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

MAY THE DARTS BE WITH YOU!

Michael Faasen

Wil je niks missen? Log dan in!!

Geen account? Maak deze snel aan. Klik dan op registreer onder het inlogscherm.

ADO Facebook

Agenda

 Wil je niks missen?

 

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31